Beschomt

Beschomt

Wie zen ze?

Beschomt is de grote winnaar van de jongste jaren:
eerste in 2011 bij de Kleine Groepen,
meteen TOP 3 in 2012 bij Middelgroot
en in 2013, 2014 en 2015 lukten ze een hattrick
door 3 keer op rij te winnen!

*dank aan carnavalaalstkoentje.blogspot.be voor de info!

34 beschomt 7

 

Thema 2016

Weir emmen der een anjeken van weg!

Uitleg thema:

Noo monjen van intensieve annenarboid deir handige en onhandige mans in de carnavalsweirkhalle én oeik in ’t stikateljei, woor dat de vraan dag en nacht eer anjekes uit de maan emmen gestoekenoon de kostuums, wert deir aal de Oilsjterse groepen de leste hand geleid as de poeirten op zondagmeiret van vastelauved oepengoon. Tein es de moment oongebroeken om te schitteren in onzen unieken Oilsjterse stoet.
Ne stoet dat annevol geldj gekost eit, zoiver en alliejn om de mensjen oon de kant isj te doeng lachen, paf te loten stoon of in eer annen te doeng plasjen. Mor zeiker oeik om in grausje van de zjurie te kommen vanoigest want die emmen elk een handvol poentjen oit te diejlen ver de groepen in de stoet. 40% van die poentjen stoot op humor en interakse, mor das gemakkelekker gezeit as gedoon want de inspannink mag ni iejnannig zen.

Doorom stekt Beschomt de hand vandejoor in oigen boezem en beloeft eir mé ons hand op ons ert dammen elken mensj langs de kant van de stroot de hand zellen roiken, mé ander woerden: weir aven vandejoor ons annen ni thois!
Woor et ni tof dat de mensjen in de stoet én de mensjen langs de kant d’annen in mekoor zollen sloon om der saumen iejn groeit fiejst van te mauken!
Ne mensj moet toch ni altoid de koeirekes in oigen annen emmen newoor, iejne kiejr per joor mag ‘et toch isj goed oit d’hand loeipen en lotj da na zjust e klofken nor d’hand van Beschomt zen!

Schroift et mor op in eir oigen handschrift: vandejoor roepe’ me loid: “Hey Oilsjt woor zen die handjes?”, want Beschomt eit er vandejoor een anjeken va weg!

In 2016 in de stoet ...

nummer 53
deel B
Middelgrote groepen