Facebook Demo – Customizer

Oilsjt Mjoezik

2 hours 7 minutes ago

Circulatieplan goed voor voetganger en de fietsers ?

“We hebben nog steeds niet het gevoel dat de veiligheid van de voetganger en de fietsers van alle leeftijden (dus ook de jongsten, oudsten of zwakkere) voor de volledige binnenstad als belangrijkste argument wordt genomen.”

“Bovendien vrezen we dat er veel frustratie zal ontstaan en de fietser vaak als schuldige zal worden aangeduid en hier dus de dupe van zijn, waardoor het misschien net nog gevaarlijker zal worden”, aldus de Fietsersbond.

‼️Archieffoto 2017 Jp Swirko

Oilsjt Mjoezik

4 hours 56 minutes ago

Netwerkproject van JobRoad en Stad/OCMW Aalst stimuleert kansen voor mensen met grotere afstand tot de arbeidsmarkt

Na persoonlijke screening van 50-tal kandidaten in De Gendarmerie komen bedrijven en kansengroepen in onze regio dichter bij elkaar. Het netwerkproject ‘Integratie door werk’ dat OCMW en de dienst economie van de stad Aalst recent hebben opgezet met JobRoad ivzw dient een dubbel doel: mensen die de weg naar de arbeidsmarkt moeilijker vinden begeleiden naar bedrijven die al een tijd openstaande vacatures hebben. Daar heeft deze internationale vzw (ivzw) al meer dan vier jaar ervaring in. Recent ontvouwde JobRoad samen met de Stad en OCMW Aalst een netwerk waartoe partners als Voka, VDAB, e.a. hun steentje bijdragen. Ook de regionale uitzendkantoren worden via hun sectorfonds TRAVI hierbij betrokken.
Het ‘Integratie door werk’-project maakt deel uit van een algemener initiatief, namelijk de ‘Welt’-trajecten van Voka om bedrijven in Vlaanderen te helpen inclusiever te worden. Met de steun van het Europees Sociaal Fonds.

Foto: “In het screeningsgesprek met Laura van JobRoad werd kandidate Nino Zandukeli geruggensteund door begeleidster Sarah Debersaques van Risesmart”

Oilsjt Mjoezik

21 hours 37 minutes ago

Telraam: Hoeveel verkeer passeert er voor jouw deur?

Om de effecten van het nieuwe circulatieplan in kaart te brengen, schakelt Aalst de hulp in van de Aalstenaars via Telraam. Woon jij in één van de volgende straten of segmenten? Help Aalst dan op weg naar een meer bereikbare, leefbare en veilige verkeersstad. Hang een telraam aan je voorgevel.
Hier lees je hoe het werkt cutt.ly/vc6srFZ

Oilsjt Mjoezik

1 day 3 hours ago

Een jonge bestuurder uit Aalst heeft zondagavond een zwaar ongeval veroorzaakt op de Albrechtlaan. Hij reed er met zijn Mercedes AMG met hoge snelheid toen hij ter hoogte van Eggo keukens een andere wagen in de flank raakte en deze tien meter meesleurde. Het slachtoffer raakte zwaargewond en moest u...

Oilsjt Mjoezik

2 days 3 hours ago

De Stad Aalst zal tijdens de volgende blokperiode opnieuw 40 coronaveilige studieplekken aanbieden in het Onthaalcomplex.

“We zijn blij dat de Stad Aalst studenten opnieuw de kans biedt om van 17 mei tot en met 26 juni een studieplek te reserveren”, zeggen Matteo Cillo en Simon Vyverman van Jong N-VA kanton Aalst. “We vroegen schepen Karim Van Overmeire (N-VA) echter om de mogelijkheid om ook buiten de blokperiode studeerruimtes te voorzien.”

“We hebben als stadsbestuur de beslissing genomen om van 7 april tot en met 15 mei 10 studieplekken te voorzien op woensdagnamiddagen en zaterdagen, om zo aan deze vraag tegemoet te komen”, vult Karim Van Overmeire aan.

De studieplekken kunnen zoals in het verleden gereserveerd worden via het ticketsysteem van CC De Werf. “Wat wel nieuw is, is het zelfregulerend systeem van toezicht”, gaat schepen Van Overmeire verder. “Studenten kunnen zich hiervoor opgeven als vrijwilliger. De studenten staan in principe zelf in voor het toezicht. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze manier van samenwerken zal slagen. Medewerkers van de Stad zijn natuurlijk beschikbaar, mocht er zich een probleem stellen.”

“Hopelijk wordt ook dit proefproject een succes; wij zullen in elk geval ons steentje bijdragen”, besluit Bailey De Bruyne secretaris van Jong N-VA kanton Aalst

Foto (*)

Oilsjt Mjoezik

2 days 20 hours ago

Een man uit Nieuwerkerken bij Aalst heeft zijn gestolen wagen kunnen terugvinden nadat hij zélf een onderzoek was gestart. De man kreeg bij het parket te horen dat ze pas maandag een dossier konden opstarten, omdat het al bijna weekend was. Daarom ging…

Oilsjt Mjoezik

3 days 5 hours ago

Oilsjt Mjoezik

3 days 17 hours ago

En bij een ongeval in Aalst vanmiddag zijn twee autobestuurders gewond geraakt. De twee waren frontaal op elkaar gebotst. Het ongeval gebeurde rond halfvijf deze namiddag op het kruispunt van de Bergekouter en de Hof ten Bergestraat. Eén van beide bestuurders…

Oilsjt Mjoezik

3 days 19 hours ago

Hofstade bij Aalst is al een paar dagen in de ban van een ronddolend varkentje. Het beestje loopt al ruim een week rond in de omgeving van de fietssnelweg en lijkt daar maar niet weg te geraken. De buurt maakt zich er nu toch stilaan wat zorgen. Intussen…

Oilsjt Mjoezik

4 days 1 hour ago

🌻🌾🥬 Aalst zoekt een CSA-boer(in) voor zelfplukboerderij in de Hoezekouter. Heb je naast groene vingers ook een hart voor biolandbouw, natuur en de principes van CSA? Stel je dan kandidaat vóór 3 mei! 🌻🌾🥬
Meer info cutt.ly/DcVV5hw


This is a Facebook demo page created by plugin automatically. Please do not delete to make the plugin work properly.