De Zwiejtzoel’n 2020

De Zwiejtzoel'n

Wie zen ze

Na 5 jaar deelgenomen te hebben als losse groep, kwamen de Zwiejtzoel'n in 2003 naar buiten als erkende Aalsterse carnavalgroep bij de categorie kleine groepen.

In 2015 werd het echter tijd voor een nieuwe uitdaging! De overstap van de kleine naar de middelgrote groepen was een feit.

Ieder jaar proberen ze met originele onderwerpen het publiek te enterainen.

In 2017 vierde AKV De Zwiejtzoel'n hun 15-jarig bestaan!

Thema 2017: “Oilsjt es verzeikerd... Noo den brand toeiveren weir alles weer tot stand”

Uitslag 2017: nummer 2 bij de middelgrote groepen

*dank aan carnavalaalstkoentje.blogspot.be voor de info!

Thema 2019

“Lacht aal op eir gemak nor t voegelken van DAK”

Uitleg thema:

In carnavalnormen is het 3 keer feest bij DAK. Al 33 jaar archiveren ze ons cultureel werelderfgoed door iedere 5 jaar een boek en tussendoor thematische brochures uit te brengen. Al 11 jaar brengen ze boekjes uit over de stoet. En zeker niet te vergeten, dit jaar organiseren ze voor de 22ste keer hun fotowedstrijd. Dus wil jij achteraf genieten vollen bak, lach dan allemaal naar ‘t vogelken van DAK.

In carnavalnormen èst droi kiëren zjubilei bè DAK. Al 33 joor archiveiren ze ons cultureel wereldeirfgoed deir ieder 5 joor nen boek en tissendeir thematische brochures oit te bringen. Al 11 joor bringen ze boekskes oit oever de stoet. En zeiker nie te vergeiten, teis joor doeng ze vèr de 22ste kiër eer fotowedstroid. Dus wildje achteraf genieten vollen bak, kèkt tèn nor het voegelken van DAK.

In de stoet 2019 :

Middelgrote groep

Deel B

Volgnummer: 43