Facebook Demo – Customizer

Oilsjt Mjoezik

2 days 14 hours ago

Dender opnieuw een economische motor voor de regio

Vrijdag 18 juni brachten Vlaams minister Matthias Diependaele, gedeputeerde An Vervliet en enkele N-VA-parlementsleden een werkbezoek aan de sluis in Denderbelle en aan het bedrijf Brandstoffen Gabriëls. Met dit bezoek wil minister Diependaele het engagement van de Vlaamse regering voor de toekomstvisie voor de opwaardering van de Dender benadrukken. “Met de Vlaamse regering trekken we volop de kaart van de modal shift: vrachtverkeer maximaal van de weg halen en waar mogelijk omschakelen naar binnenvaart. De opwaardering van de Dender is hier een belangrijk onderdeel van. In de eerste fase zullen we in 2023 een nieuwe sluis en stuw op de site in Denderbelle bouwen. We willen van de Dender opnieuw een economische motor voor de regio maken”, laat minister Diependaele weten.

Foto (*)

Oilsjt Mjoezik

3 days 12 hours ago

Oilsjt Mjoezik

3 days 14 hours ago

Goed nieuws voor de fans van Aalsterse vlaai. Vanaf deze week is MEIGT, de smeerbare variant van het gebak, te proeven bij de lokale handelaar in Aalst. Bedenker Steven De Bruyne wil met de MEIGT smeerpasta de Aalsterse traditie nieuw leven inblazen.

Een lokale traditie
Aalsterse vlaai, het smeuïge gebak op basis van mastellen en kandij, is al eeuwen gekend en gekoesterd in Aalst. Menig Aalstenaar beschouwt het stukje vlaaikant als zijn culinaire trots. Buiten Aalst blijft het gerecht echter vaak een nobele onbekende. Daar wil bedenker Steven De Bruyne met MEIGT, de smeerbare variant van het gebak, verandering in brengen.

“MEIGT is een eerbetoon aan de heerlijke Aalsterse vlaai,” zegt De Bruyne trots. “De smeuïge pasta is lekker op een boterham met een laagje boter, maar evengoed met een pannenkoek. Je kiest het vooral zelf. In het verhaal schuilt vooral de gezelligheid van de
MEIGT smeerpasta is vanaf woensdag 16 juni al verkrijgbaar bij Bakkerij Verleysen. Wie graag zelf verdeler wordt, neemt best contact op met de maker via info@meigt.be. Alle info over de smeerpasta is te vinden op www.meigt.be.

Oilsjt Mjoezik

4 days 12 hours ago

Multiculturaliteit is niet gelijk aan multicriminaliteit in Aalst. Uit de statistieken van de Stadsmonitor van de Vlaamse overheid blijkt dat 24% van de bevolking van buitenlandse afkomst is, maar het aantal criminele feiten daalt jaarlijks. En toch voelde de Aalstenaars zich nooit onveiliger. “Ee...

Oilsjt Mjoezik

4 days 13 hours ago

Anders bij ons – Beleef je zomer in Aalst

De stad Aalst gaat verder op de geslaagde ‘Anders bij ons’ campagne van Visit Aalst en bundelt alle zomeractiviteiten in Aalst onder deze vlag. En dat is best een grote vlag, want er valt heel wat te beleven.

Op www.visit-aalst.be/nl/anders-bij-ons vind je het volledige overzicht netjes gebundeld. Iedere week zet de stad op haar. Wie liever met rode stift zijn activiteiten aanstipt, kan vanaf 28 juni een overzichtsflyer afhalen in het administratief centrum, Utopia, het toeristisch kantoor, cultuurcentrum De Werf en het museum.

Foto Stad Aalst

Oilsjt Mjoezik

5 days 8 hours ago

Oilsjt Mjoezik

5 days 10 hours ago

Michael Floris, van caféploeg RC Cognac uit Aalst, gaf zijn analyse van de wedstrijd van de Rode Duivels. Hij vierde na afloop met veel pintjes.

Oilsjt Mjoezik

5 days 11 hours ago

UPDATE Goed nieuws!
PZ.Aalst "De dame werd ondertussen levend en wel teruggevonden door onze ploegen in Schoonaarde. Ze werd terug overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. Bedankt voor het delen van het bericht."

Oilsjt Mjoezik

5 days 13 hours ago

This is a Facebook demo page created by plugin automatically. Please do not delete to make the plugin work properly.